PIKANTNI NAMAZ IZ BUČE HOKAIDO IN PEČENE RDEČE PAPRIKE
Ko spečem kruh z drožmi (naravnim kvasom), mi vedno zraven najbolj zadiši namaz. Ta namaz iz buče hokaido in pečene paprike je res hitro narejen, pa še odličen je, sploh na domačem kruhu.
Za namaz potrebujemo:
1 srednje veliko bučo hokaido
2 rdeči papriki
3 stroke česna
1 večja rdeča čebula
sol
poper
timijan
muškatni orešček
čili
2 - 3 žlice olivnega olja
Bučo, papriko, čebulo in česen operemo in očistimo. Buči izdolbemo sredico in jo narežemo na manjše kocke. Tudi papriko očistimo in jo narežemo na manjše kose. Čebulo olupimo in jo narežemo na 4 dele.
Vse sestavine (bučo, papriko, čebulo in česen) damo v pekač na peki papir in z rokami premešamo. Zelenjavo nato po okusu solimo (lahko dosolimo še pozneje), popramo, dodamo ščepec mletega muškatnega oreščka, timijana, pekočega čilija in vse skupaj polijemo z malce olivnega olja.
Pekač damo v segreto pečico (220 °C) in pečemo, dokler zelenjava ne dobi zlato rumene skorjice na vrhu (cc 20 min), oziroma se zmehča.
Pečeno zelenjavo stresem v posodo in jo s paličnim mešalnikom zmeljemo v namaz. Po okusu še dosolimo, oziroma začinimo po okusu.
Komentarji