POLOLITE
*za tortni pekač ali mini verzija v muffin silikonih...za cca
38 mini tortic
1. plast
- zmelješ/zdrobiš 250 g maslenih piškotov - (npr. Hofer
polnozrnati)
- stopiš 125 g masla in zmešaš z zdrobljenimi piškoti
To zmes položiš po dnu pekača, ki ga prej obložiš s peki
papirjem, oziroma v mini silikone (cca 0.5 cm višine ali še manj). Zmes v
pekaču/silikonih s prsti poteptaš/pritiskaš, da je ravna površina. V silikonih si pomagam z dnom kozarca istega obsega.
2. plast
V posodi zmešaš:
- 0,5 kg skute (polnomastna!!)
- 0,5 l sladke smetane za stepanje (ne stepene, kar
tekoče)
- 3 - 4 žlice sladkorja (po želji več/manj)
- 2 žlici vanilijeve esence - lahko
postrgano vanilijevo palčko ali vanilin sladkor ali vanilijevo pasto.
- 3 cela jajca
Vse skupaj na hitro zblendaj, da dobiš dokaj tekočo zmes
(srednje tekočo).
Zmes poliješ po zdrobljenih piškotih ter daš pečt v predhodno
ogreto pečico na 170 °C (za cca 1h in 15 minut) .
*odvisno od pečice - ne ventilacije.
*odvisno od pečice - ne ventilacije.
**Če delaš minije -
silikon, pečeš 30 minut.
Ko je pečeno, malo ohladiš - do mlačnega, po vrhu potrosiš sveže sadje (jagode, borovnice, maline...).
Ko je pečeno, malo ohladiš - do mlačnega, po vrhu potrosiš sveže sadje (jagode, borovnice, maline...).
In na koncu poliješ s Prelivom
za torte - brezbarvni (3 vrečke - le te skuhaš po postopku na embalaži in preliješ po
vrhu torte).
Sladico temeljito ohladimo – bolje, če jo naredite dan prej.
Sladico temeljito ohladimo – bolje, če jo naredite dan prej.
Je pa zelo podobna Cheesecake-u, ampak meni je veliko boljša,
pa zelo osvežilna.
Komentarji