POLOLITE



Torto lahko pečete v tortnem pekaču ali v mini obliki (silikonski za muffine, ki jih daš v pekač, da jih lažje daš v pečico).  Preden jih daš ven iz modela, morajo biti dobro ohlajeni.

*za tortni pekač ali mini verzija v muffin silikonih...za cca 38 mini tortic


1. plast
- zmelješ/zdrobiš 250 g maslenih piškotov - (npr. Hofer polnozrnati) 
- stopiš 125 g masla in zmešaš z zdrobljenimi piškoti


To zmes položiš po dnu pekača, ki ga prej obložiš s peki papirjem, oziroma v mini silikone (cca 0.5 cm višine ali še manj). Zmes v pekaču/silikonih s prsti poteptaš/pritiskaš, da je ravna površina. V silikonih si pomagam z dnom kozarca istega obsega.

2. plast
V posodi zmešaš:
- 0,5 kg skute (polnomastna!!)
- 0,5 l sladke smetane za stepanje (ne stepene, kar tekoče)
- 3 - 4 žlice sladkorja (po želji več/manj)
- 2 žlici vanilijeve esence - lahko postrgano vanilijevo palčko ali vanilin sladkor ali vanilijevo pasto.
- 3 cela jajca
Vse skupaj na hitro zblendaj, da dobiš dokaj tekočo zmes (srednje tekočo). 



Zmes poliješ po zdrobljenih piškotih ter daš pečt v predhodno ogreto pečico na 170 °C (za cca 1h in 15 minut) . 

*odvisno od pečice - ne ventilacije.

**Če delaš minije - silikon, pečeš 30 minut

Ko je pečeno, malo ohladiš - do mlačnega, po vrhu potrosiš sveže sadje (jagode, borovnice, maline...).

In na koncu poliješ s Prelivom za torte - brezbarvni (3 vrečke - le te skuhaš po postopku na embalaži in preliješ po vrhu torte). 

Sladico temeljito ohladimo –  bolje, če jo naredite dan prej.
Je pa zelo podobna Cheesecake-u, ampak meni je veliko boljša, pa zelo osvežilna.














Komentarji

Priljubljene objave